Google Home is kleurrijk en slim

Google Home is slim en kleurrijk
Google Home is vandaag gelanceerd tijdens het Google-event in San Francisco. Maar is het echt een killergadget?

Google Home, de slimme speaker van Google met de ingebouwde spraakassistent Google Assisstent, is vanaf volgende maand te koop in de Verenigde Staten. Google Home kost 129 dollar. Voorlopig zal Google Home nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Pas als Google Home de Nederlandse taal kan spreken, zal dat het geval zijn.

Google Home lijkt heel erg op Amazon Echo. Belangrijk verschil is dat de slimme speaker verkrijgbaar is in diverse kleuren en materialen. Je kunt de Home zowel met een onderkant van stof, als met een metalen onderkant krijgen. De metalen versie is er in donkergrijs, wit en koper; de stoffen versie in oranje, zeeblauw en paars.

Google Home heeft verschillende kleuren

Tijdens de presentatie liet Google de mogelijkheden zien van Google Home. Uiteraard kun je het licht aanzetten, muziek afspelen, video streamen naar je tv en triviale vragen laten beantwoorden. Bijvoorbeeld wat je moet doen als je glas rode wijn over het tapijt gooit. Normaal gesproken pak je je telefoon en je gaat Googlen. Dat hoeft niet dus niet meer met Google Home. Ook handig als je staat te koken.

[gv data=”r0iLfAV0pIg”][/gv]

Google Home werkt ook samen met de Chromecast: Voicecast noemt Google dit. Hierdoor kun je een YouTube video starten op je tv of juist pauzeren. En! Netflix gaat deze functie ook ondersteunen.

Google Home werkt ook samen met andere apparaten in je huis. Je kunt apparaten van Nest, Samsung SmartThings en Philips Hue aansturen met je stem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *