Google houdt Big Brother buiten je mailbox


De overheid heeft natuurlijk niks in je mailbox te zoeken, en Google helpt je om ze buiten te houden.

Het zijn tijden waarin niemand meer iemand vertrouwt en dus is er een partij zeker niet te vertrouwen: de overheid. Via allerlei slinkse acties proberen de ‘covert agencies’ mee te kijken in de gedachten van mensen die misschien iets tegen de overheid hebben. Dan bedoelen we activisten, journalisten en beleidsmakers (lees, de oppositie).

Die lieden hebben regelmatig te maken met pogingen om even een mailtje mee te lezen. Stuur een phishingmailtje om aan wachtwoorden te komen of probeer gewoon een account met brute kracht binnen te komen. Vroeger wist je niet dat het gebeurde, totdat iemand anders ineens wist wat je gemaild had.

Vanaf nu werkt Google ook met je mee. Wordt je account bedreigd door een overheidsinstantie, dan krijg je een paginagrote waarschuwing te zien. Daarop staat ook meteen wat je moet doen om te voorkomen dat het nog eens voorkomt.

Ook als je geen staatsgevaarlijk individu bent krijg je van Gmail voortaan meer beveiliging, want als je op een gevaarlijk linkje klikt dan grijpt Google ook in. Ook in dat geval word je op een volledige pagina gewaarschuwd voor het naderende onheil.

Als je nu nog in en phishingval trapt, dan heb je het bijna zeker aan jezelf te danken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *