Google, Intel, LG en Samsung willen BlackBerry

Aasgieren
Als een stel aasgieren cirkelen bedrijven als Google, Intel, LG en Samsung momenteel rond de zombie die we beter kennen als BlackBerry.

Eind vorige maand maakte BlackBerry bekend dat ze een serieus bod hadden ontvangen van Canadese Fairfax Financial en van de beurs af wilden. Er blijken echter nog meer bedrijven te zijn die interesse hebben in de maker van mobieltjes en hun technologie.

Volgens Reuters zijn er ook gesprekken gaande met bedrijven als Cisco Systems, Google, SAP, Intel, LG en Samsung. Het is niet bekend of deze bedrijven BlackBerry in zijn geheel willen of alleen interesse hebben in bepaalde onderdelen, wat voor de hand zou liggen.

Analisten verwachten dat de genoemde potentiele kopers voornamelijk interesse hebben in de patenten en het beveiligde server netwerk van BlackBerry. Zeker voor zakelijke gebruikers is dat laatste interessant.

De waarde van de patentportfolio van BlackBerry wordt geschat op $2 miljard tot $3 miljard en het beveiligde communicatiesysteem op zo’n $3 miljard tot $4,5 miljard. Verder heeft BlackBerry nog $3,1 miljard aan cash en investeringen.

3 reacties

  1. Een overname van Intel lijkt me wel wat, Die maken nog geen telefoons en is goed voor hun mobiele chip ontwikkeling. X86 telefoons, zakelijk, retesnel, intel inside, laat maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *