Google introduceert beruchte autoplay feature

Auteur: , Geen reacties
Google malware

Mocht je een hekel hebben aan automatisch afspelend materiaal, dan heb je geluk.

Enkele weken geleden berichtten we al over een nieuw experiment van Google. De feature om automatisch video’s af te spelen kennen we al van Facebook, maar Google zou deze ook willen implementeren in haar zoekmachine. Hoewel het toen slechts een gerucht bleek te zijn, heeft het miljardenbedrijf de functie inmiddels ge├»mplementeerd in haar mobiele besturingssysteem.

Volgens Google moet de feature een boost geven aan het vinden van het juiste videomateriaal, omdat er al een deel wordt getoond van wat er in de clip zit. Zo ben je niet enkel meer afhankelijk van een videotitel en afbeelding. Naast YouTube worden ook andere videoproviders getoond, zo meldt Google.

Natuurlijk is het handig wanneer je meteen weet of een clip in de zoekresultaten wel of niet relevant is voor je zoekopdracht. Een mogelijk gevolg is echter dat het resultatenoverzicht ietwat druk en onoverzichtelijk worden door het afspelende beeld. Gelukkig is de feature zowel op WiFi als via je mobiele netwerk uit te schakelen.

Op dit moment worden de bewegende resultaten alleen getoond in Chrome en de Google app in de Verenigde Staten in het Engels, maar de bedoeling is dat de feature zich snel verspreidt naar andere landen en in meerdere talen beschikbaar komt.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).