Google is een nieuw design aan het uitrollen

Google is een nieuw design voor zoekresultaten aan het uitrollen
Mocht je in de afgelopen dagen met knipperende ogen naar je scherm hebben gekeken: met je hardware is niets mis. Google is zijn lay-out aan het veranderen.

In het nieuwe design, dat momenteel mondiaal wordt uitgerold, valt vooral op hoe de advertentieweergave is gewijzigd. Die zijn niet meer omkaderd in het geel. Er staat nu alleen nog een klein vierkantje voor met het woord ‘Ad’ er in. Clean, maar tegelijkertijd minder opvallend dat het een advertentie betreft.

Verder is te zien dat Google de grootte van het lettertype iets heeft aangepast, waardoor letters en cijfers iets prominenter in beeld komen. Ook zijn de onderstreepte zinnen verleden tijd.

Het nieuwe design moet de zoekresultatenpagina van Google meer in lijn brengen met de overige producten van de zoek- en advertentiegigant. “Het is rustiger, simpeler en geoptimaliseerd voor touchscreens. De zoekresultaten worden meer in kaarten weergegeven waardoor je je beter kunt richten op het antwoord dat je zocht,” aldus Google-topman Amit Singhal over het design dat bij een select groepje Googlers al sinds november te zien is.

Zo zag het design er voorheen uit:
Het oude Google-design

Zo ziet het er nu uit:
Het nieuwe Google-design

8 reacties

    • @JamesBond007: Beter???!!!???

      Het aantal characters van de meta-titels zijn drastisch korter geworden door de grotere letters…

      Heel veel webmasters zullen hun meta-titels nu aan moeten gaan passen!

      Verder heb ik het idee dat er malware of een virus op m’n computer zit met deze layout…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *