Google kan nu ook al filmsucces voorspellen

Megan Fox
Hoe vaker er op een filmtitel wordt gegoogeld, des te succesvoller hij zal worden in de bios. Eigenlijk best logisch.

Dit is de uitkomst van een onderzoek dat Google deed naar de correlatie tussen zoekopdrachten en filmsuccessen. Ze zeggen het met een nauwkeurigheid tot 94 procent bij het juist eind te hebben. Mede omdat we steeds vaker filmgerelateerde zoekopdrachten invullen bij de advertentiegigant – een stijging van 56% in 2012 – wordt de voorspelling van kassuccessen steeds nauwkeuriger. Ook de status van de film en seizoensgebondenheid wordt meegenomen in de voorspelling.

“At four weeks out, trailer search volume on Google coupled with both the franchise status of the movie andttracan predict opening weekend box office revenue with 94% accuracy.”

Een voorbeeldje uit het onderzoek in onderstaande grafiek. Zoekopdracht vs geld-in-het-laatje aan de kassa. Over welke film het gaat is niet bekend gemaakt.
Zoekopdracht vs geld-in-het-laatje

Voorlopig heeft Hollywood dikke pech: de informatie wordt niet vrijgegeven. Voorlopig althans. Want hier zit natuurlijk een leuk verdienmodelletje in.

2 reacties

  1. “Leuke” ontwikkeling voor de marketingbureaus als Google zelf insights gaat verkopen! Ik geef Google in ieder geval geen ongelijk als ze ermee gaan beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *