Thermostaat en rookmelder van Google komen naar Nederland

Nest-thermostaat-rookmelder
Nest, het dochterbedrijf van Google, komt eind deze maand met zowel een slimme thermostaat als een rookmelder naar Nederland en België.

De thermostaat en rook- en koolmonoxidemelder van Nest zal worden verkocht bij ‘een aantal grote winkels’, dit zegt Lionel Paillet, hoofd van de Europese divisie van Nest. Welke winkels dit precies zijn, is nog niet bekend. Ook werkt Nest in het geval van de slimme thermostaat samen met Essent, zodat hij gebundeld kan worden bij een abonnement. In België wordt een samenwerking met Lampiris aangegaan.

Automatisch een warm huis
De slimme thermostaat kan middels een app worden bestuurd, al is dit volgens Nest niet per definitie nodig. Dankzij bewegingssensoren weet hij zelf of er mensen thuis zijn. Zodra de thermostaat een week lang in je huis hangt, zal het voorspellen wanneer de gebruikers thuis zijn. Hierdoor kom je een warm huis binnen zonder dat je dit aangegeven hebt. De rook- en koolmonoxidemelder, genaamd de Nest Protect, waarschuwt gebruikers zowel met een alarm als een stem, die aangeeft wat er aan de hand is.

Eerder dit jaar werd Nest voor 2,5 miljard euro overgenomen door Google. Een exacte verschijningsdatum voor de twee apparaten is nog niet bekend, al houdt Lionel Paillet het op eind deze maand.

Bron: Tweakers

4 reacties

  1. Bwa. Rookmelder en koolmonoxide melder in 1, ik weet het niet.

    Een rookmelder moet je tegen het plafond bevestigen om adequaat te laten werken, een koolmonoxidemelder ongeveer op 1.5 m hoogte tegen de wand, omdat koolmonoxide een zeer zwaar gas is wat zakt…

  2. Iemand al nagedacht over het feit dat koolmonoxide zwaarder is dan lucht en dit dus begint op te hopen vanaf de grond. Tegen de tijd dat het goedje bij de rookmelder, die aan het plafond is geschroefd, omdat rook begint met ophopen bij het plafond, gaat alarmeren, ben je allang dood, omdat je bijvoorbeeld tijdens je slaap, meestal dichter bij de grond ligt, dan bij het plafond. Geleerd tijdens een BHV cursus, dat zo’n apparaat dan ook redelijk dicht bij de grond geplaatst moet worden. Of krijg je er een losse sensor voor koolmonoxide bij? Anders lijkt me de combinatie van een twee in één apparaat vrij nutteloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *