Google kondigt Pixel 4 en Pixel 4 XL aan

Google kondigt Pixel 4 en Pixel 4 XL aan
Ook een kookeiland voor Google’s nieuwste smartphones.

Het herfstig en koud buiten. Niet alleen betekent dit een dikke trui aantrekken en oppassen voor verkoudheid, maar ook dat fabrikanten van smartphones nieuwe toestellen uitbrengen. Google brengt vanavond zijn nieuwe vlaggenschip naar buiten. Ontmoet de Pixel 4 en de Pixel 4 XL.

De Amerikaanse techgigant presenteerde beide apparaten tijdens een evenement in New York. De Pixel 4 XL heeft een 6.3-inch Quad HD display met een 90Hz scherm. De Pixel 4 is met 5.7-inch iets kleiner en met 1080 wat minder van kwaliteit, maar ook dit display heeft 90 Hz goodness. Op schermgrootte en batterijgrootte na zijn beide toestellen gelijk aan elkaar.

Dat betekent dat je met de nieuwe Pixels een Qualcomm Snapdragon 855 processor krijgt. Opslag begint met 64 GB, een upgrade naar 128 GB is mogelijk. De smartphones hebben 6 GB RAM geheugen. De smartphones krijgen twee noemenswaardige gimmicks. De Pixel 4 hebben een eigen vorm van gezichtsherkenning en met Motion Sense zijn de smartphones door middel van handgebaren te bedienen. Dit laatste klinkt tof, zo kun je bijvoorbeeld je muziek bedienen of een oproep weigeren met je handen. De telefoon oppakken is niet langer nodig.

Bij een Pixel-telefoon is de camera altijd een belangrijk punt geweest en dat is bij deze twee nieuwe smartphones niet anders. De Pixel 4 (XL) heeft een primaire, groothoek en een telelens. Met de telelens kun je twee keer hybride zoomen. Dat is een combinatie tussen optisch en digitaal.

De nieuwe Pixel 4-toestellen komen in drie nieuwe kleuren. Namelijk wit, zwart en oranje. Laatstgenoemde is een tijdelijke variant. In de Verenigde Staten scoor je de Pixel 4 voor 799 dollar. De Pixel 4 XL kost 899 dollar. De smartphones komen niet naar Nederland.

[gv data=”v8cLk2W3vY8″][/gv]
[gv data=”_F7YRde8DuE”][/gv]

Nog geen reacties

 1. Ga er maar van uit, dat als je deze telefoon via de import naar Nederland haalt, de prijs ongeveer de dollarprijs in euro’s + 21% btw zal worden. En wat krijg je dan?

  De smartphones krijgen twee noemenswaardige gimmicks. En voor de rest krijg je een premium telefoon met de premium looks en de premium opslagcapaciteit van premium telefoon uit 2017, met de prijs van een premium telefoon uit 2019.

  Wow. De rijen met early adopters zullen immens zijn.

  • @rrrobert: precies …
   Steeds hetzelfde verhaal met Google. Geen release hier, spannend gedoe allemaal.

   Erg underwhelming allemaal, saaiste presentatie dit jaar, met afstand.

   Telefoon voor de Google freaks en gasten die interessant moeten doen of aanspraak zoeken met dag lelijke ding.

   Ze denken dat ze Apple zijn om dat soort bedragen te vragen voor een mid spec device op diverse punten.

   Kijk, ik ben echt wel van innovatie maar als ze een radar inbouwen en je kunt nu alleen boven het display vegen om een nummer te skippen of Replay en dan vraag ik me af waarom je dan een radar module moet hebben. We hebben dit 6 jaar geleden al gezien op de Galaxy S4.
   Zal ongetwijfeld veel beter werken nu maar wat voegt het toe.

 2. “zo kun je bijvoorbeeld je muziek bedienen of een oproep weigeren met je handen. De telefoon oppakken is niet langer nodig.”

  Jaja, dat heb ik vaker gehoord.. eerst zien.

 3. Oh, voor hen die het niet wisten …
  De unlimited opslag van je foto’s (want Cloudstorage is zo handig) is NIET meer met de Pixel.
  Nu mag je, net als bij Apple, betalen.

  3 euro per maand voor maar liefst 200GB en als je in de buurt wilt komen wat voor de meeste ‘onbeperkt’ is (2TB voor je foto’s en video) dan kost dat slechts 1 tientje per maand.
  Tel dat eens op bij de prijs van je toestel over een periode van 3 jaar.

  • @turbobrick: Jup .. voorheen werden bij ome google alleen fotos in de cloud gescanned en daar inkomsten uit gegenereerd dmv gerichte reclame … en viola .. nu doen ze beide.

   Jaren hadden mensen een hoop blah blah over “gratis” opslag in vergelijk met concurentie … en zie daar

   en ja een tientje per maand lijkt veel … maar zeker erg handig dat je alles ( niet alleen je foto’s ) gewoon overal ter wereld beschikbaar heb. Beter dat een TB aan foto’s en gegevens verliezen als je telefoon word gejat bijvoorbeeld.

   Toppertjes bij google.

  • @turbobrick: FYI …. je kan gewoon een lage resolutie op je telefoon bewaren ( PRIMA qua resolutie op een telefoon ) en de hoge resolutie bewaren in de cloud om te downlollen indien nodig. Met de ruim aanwezige wifi punten …. geen punt. Dus snap je probleem niet met de cloud.

   Wat mot je uberhaupt met 1Tb aan foto’s op je telefoon.
   Je typt zoveel onzin de hele dag dat je zowiezo geen tijd hebt om die tienduizenden foto’s te bekijken 😉

  • @turbobrick: grappig trouwens … niets anders dan apple bashen bij iedere aangelegenheid … maar je hebt al jaaaaaren een ipad … en zelfs een ipad pro ! … Jaren discussie over nutteloze cloud maar je hebt al jaaaaaren 1 TB betaald … je hebt zelfs al 14 dagen een Iphone SE …. man man man

   • @dgh74: ik heb altijd vermeld dat ik vanaf het begin een iPad had (en steeds een andere) en dat ik dus prima weet wat IOS kan en niet kan.
    Inmiddels IpadOs maar feit blijft dat ik op beide fronten actief ben. Mij maak je niks wijs op IOS gebied en zeker niet op iPad gebied.
    Dat is heel wat anders dan ‘studio’ experts hier die het moeten hebben van wat ze horen aan de bar, op verjaardagen en vinden via Google.

    Apple bashen ? Ja, wanneer iets niet klopt dan hoor je dat ..
    Doe dat ook bij andere merken en dat weet jij wel.

    Cloud heb ik altijd gezegd dat het GEEN vervanging is voor local storage. Snelheid niet maar ook niet als je on the move bent of in het buitenland.
    Couch potatoes en bureau tijgers hebben daar wellicht weinig beeld bij maar niet overal is snel wifi en dan is de cloud niet ideaal voor primaire storage.
    NOOIT heb je mij horen zeggen dat het geen prima optie is als backup.
    Mij zal je dus altijd zien met flink wat local storage en alles wat mij dierbaar is direct ter beschikking.
    Cloud al tijden als backup EN broodnodig om data op en af een IOS device te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *