Google kondigt upgrade van Google Foto's aan voor miljoenen gebruikers

Google kondigt upgrade van Google Foto’s aan voor miljoenen gebruikers

Google kondigt upgrade van Google Foto's aan voor miljoenen gebruikers

De upgrade van Google Foto´s gaat je zeker bevallen, omdat de fototechnologie een stap voorwaarts zet.

De nieuwe fototechnologie van Google zou de beeldkwaliteit voor miljoenen gebruikers van Google Foto’s en uiteindelijk ook voor alle anderen drastisch kunnen verbeteren. Een van de unieke verkoopargumenten van de Pixel-camera is de “Real Tone” -technologie van Google, die verschillende huidtinten nauwkeuriger vastlegt bij het maken van foto’s. Deze techniek komt nu ook naar Google Foto´s.

Upgrade Google Foto’s

Op de conferentie van Google dit jaar, heeft het bedrijf aangekondigd dat er nieuwe Real Tone-filters naar Google Foto’s komen. Hiermee kun je al je bestaande foto’s bewerken en verbeteren met nieuwe filters. Deze zijn ontworpen in samenwerking met professionele beeldmakers die “geroemd worden om hun mooie en nauwkeurige weergave van hun onderwerpen”, aldus Google. De filters moeten mensen, vooral mensen met een donkere huidskleur, in staat stellen nauwkeurigere en mooiere resultaten te bereiken.

De nieuwe huidtintaanpassingen van Google zijn geëvalueerd met behulp van een nieuwe Monk-huidtintschaal. Dit is een tienpuntskleurenschaal die is ontworpen om een ​​breder scala aan verschillende huidtinten weer te geven dan andere momenteel beschikbare maatregelen.

Open source

Het bedrijf is genereus en stelt de Monk-schaal als open source-project vrij beschikbaar voor breder gebruik in de industrie. Dit met als doel de manier te verbeteren waarop donkere huidskleuren worden weergegeven. Dit door technologie en om eventuele inherente vooroordelen die vaak hun weg vinden naar AI-projecten te verminderen.

De Monk-schaal zal ook zijn weg vinden naar de zoekalgoritmen van Google. Bijvoorbeeld om zoekresultaten met afbeeldingen te verfijnen op huidskleur. De nieuwe Real Tone-filters zullen naar verwachting de komende weken op alle platforms op Google Foto’s verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *