Google koopt Twitch voor 1 miljard dollar? [updated]

Google-Twitch
Het lijkt erop dat de deal tussen Google en Twitch rond is. Voor 1 miljard dollar is Google de nieuwe eigenaar van de streamingdienst.

De website Venture Beat zegt bronnen gesproken te hebben die dichtbij de twee partijen staan. De eerste geruchten over een mogelijke deal tussen Google en Twitch doken op in mei, maar net zoals toen geven de twee bedrijven geen commentaar.

Streamingmarkt
De YouTube-divisie van Google zou aan de leiding hebben gestaan van de deal. Niet zo gek als je je bedenkt dat Twitch ook een video streamingdienst is, die zich vooral focust op het live uitzenden van videogames. Door deze deal slokt Google dus in één klap het grootste deel van de video game-streamingmarkt op. Het is nog niet duidelijk of Twitch zal samengaan met YouTube, of dat de twee afzonderlijk van elkaar blijven bestaan.

Populair
De populariteit van Twitch is de laatste tijd alleen maar toegenomen, omdat het gemakkelijker dan ooit is om jouw gameplay live te broadcasten. Zowel de PlayStation 4 als de Xbox One maken het met een druk op de knop mogelijk om een Twitch-stream op te starten. Dit zorgt ervoor dat er maandelijks meer dan 50 miljoen actieve gebruikers zich bezighouden met Twitch, die zich gezamenlijk aan 13 miljard minuten aan gameplay vergapen.

UPDATE 25-08-2014: Nee, toch niet. Amazon koopt Twitch voor ongeveer 970 miljoen dollar, zo hebben beide bedrijven bekend gemaakt.

We chose Amazon because they believe in our community, they share our values and long-term vision, and they want to help us get there faster. We’re keeping most everything the same: our office, our employees, our brand, and most importantly our independence. But with Amazon’s support we’ll have the resources to bring you an even better Twitch.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *