Google krijgt eindelijk Dark Mode – Zo werkt het

Foto via 9to5google

Google test een volledige dark mode voor hun zoekmachine. De functie werkt samen met Windows. Zo zet je dark mode straks aan.

Google introduceert langzaam maar zeker eindelijk dark mode voor hun zoekmachine. Veel mobiele platformen hebben al een donkere modus en ook Windows ondersteunt deze minder intense kijkervaring. Nu krijgt de meest bezochte website ooit ook een dark mode. Zo zet je de feature (straks) aan.

Google krijgt dark mode

Google test momenteel in een A/B-test de dark mode voor hun zoekmachine, zo spot 9to5google. Hoewel de feature nog niet volledig uit is, zullen sommige gebruikers er al toegang tot hebben. Daarmee verandert het uiterlijk van de doorgaans volledig witte zoek-pagina in een kalmer, donkergrijs vlak.

Zoals met veel andere toepassingen van donkere modus op Google-services, werkt het thema niet onafhankelijk. Dat wil zeggen, het volgt de instellingen van je Windows-thema. Je moet dus donkere modus ook aan hebben staan in Windows, wil Google dit overnemen. Dat werkt als volgt:

  • Klik op het Windows startmenu en ga naar Instellingen (tandwiel)
  • Kies links in het submenu het kopje Kleuren
  • Onder Kies achtergrondkleur selecteer je Donker

Eenmaal in Windows actief, zal de zoekmachine de donkere modus overnemen. De zoekresultaten hanteren dan een donkere achtergrond, met witte letters en accenten.

Het is nog niet bekend wanneer en of Google de nieuwe donkere modus voor iedereen uitrolt. Aangezien veel gebruikers de test nu voorgeschoteld krijgen lijkt een volledige uitrol aannemelijk. Tot die tijd zijn er extensies die het effect nabootsen, al heeft dat alleen effect op de balken boven het de daadwerkelijke zoekmachine.

Lees ook: Al deze Google Android apps krijgen eindelijk dark mode

Nog geen reacties

  1. Ik heb het sinds gisteren al, was eerst even nadenken; had ik dit al eerder? of is dit nieuw. Bleek inderdaad nieuw, maar went heel snel. Niet handig is dat alle andere tabs (afbeeldingen etc) nog wel een witte achtergrond heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *