Google lanceert ‘Project Loon’, internet via ballonnen

Google Project Loon
Google heeft weer eens iets aparts bedacht. Het is een systeem van enorme ballonnen die op 20 kilometer hoogte zweven en er voor zorgen dat mensen in afgelegen en onherbergzame gebieden ook gebruik kunnen maken van internet. Connect the world!

Dit project is afkomstig van Google[x], het ‘laboratorium’ waar ze aan allerlei rare en bizarre projecten werken zoals auto’s die zelfstandig rijden en Google Glass.

Volgens Google heeft 2/3 van de wereldbevolking momenteel geen beschikking over een snelle, betrouwbare en betaalbare internetverbinding. Dankzij Project Loon (Loon = gek) moet dit op termijn wel mogelijk zijn.

De ballonnen maken gebruik van zonne-energie en liften mee op windstromen in de stratosfeer op 20 kilometer hoogte. Ter vergelijking: vliegtuigen zitten op zo’n 10 kilometer hoogte.

Afgelopen week heeft Google de eerste 30 ballonnen opgelaten boven Nieuw Zeeland en zijn 50 mensen aangesteld als tester. Meer informatie kan je vinden in onderstaande video’s en op de Google+ pagina van Project Loon. De snelheid van het internet zou te vergelijken zijn met 3G internet.

Introductie van Project Loon
[gv data=”m96tYpEk1Ao”][/gv]

De techniek achter Project Loon
[gv data=”mcw6j-QWGMo”][/gv]

[lg_folder folder=”Google/Project_Loon/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *