Google maakt het smartphone-dieven wel erg makkelijk

Google komt met nieuwe vergrendelingsoptieGoogle gaat weer een stapje verder met het uitbreiden van de slimme vergrendeling voor Android-smartphones. Maar of deze nieuwe toevoeging ook echt slim is, is nog maar de vraag…

De vergrendeling maakt het namelijk mogelijk om je smartphone ontgrendeld te laten, als deze in contact komt met je lichaam. Als je je smartphone uit je broekzak haalt, hoef op die manier niet telkens je beveiligingscode in te tikken. Google noemt dit de ‘on-body detection’. Volgens Android Police vergrendelt de telefoon zich vervolgens weer als je hem ergens neerlegt.

Google zegt er wel bij dat de slimme functie geen onderscheid maakt in wie de telefoon in zijn handen heeft. Dat is juist wat je niet wilt, want zo maak je het dieven wel erg makkelijk. Stel dat je telefoon uit je broekzak gejat wordt, dan hoeft de dief geen enkele moeite te doen om jouw toestel te kunnen gebruiken. Denk er dus goed over na of je dat risico wil lopen.

De nieuwe vergrendelingsoptie zal waarschijnlijk alleen beschikbaar zijn voor toestellen met Android 5.0 of hoger.

5 reacties

 1. @Marjolein: “Once you unlock your phone, it will stay unlocked while you’re holding it or it’s in your pocket. Once you set it down, it will lock again. Picking it back up requires you to manually unlock it’ .

  Jullie linken zelf naar Android Police, maar hebben blijkbaar niet eens de moeite genomen om het artikel te lezen.

  Maar goede poging om wéér eens Android te (proberen) bashen. We weten ondertussen goed genoeg wat hier de favoriet is.

  • @SimonMc: Waarop baseer je dat we dat artikel niet hebben gelezen? Je toestel vergrendelt inderdaad als je ‘m neerlegt, maar wat als je telefoon uit je broekzak gestolen wordt? Ik heb de functie zelf niet kunnen testen, maar wat ik uit het artikel opmaak, is dat je telefoon niet kan zien of jij of iemand anders de telefoon uit je zak haalt.

   • @Marjolein: Heb het artikel nog eens goed doorlezen. Heb het misschien verkeerd opgevat.

    Bij ” Once you set it down”, had ik ook in gedachten dat wanneer je als persoon niet meer beweegt, de telefoon zou vergrendelen. Het moet toch een combinatie zijn van beweging én positie, om de telefoon ontgrendeld te houden? Zou hij enkel vergrendelen wanneer hij horizontaal ligt? Maar als je hem dan bv horizontaal in je hand houdt?

    Maar eerlijk is eerlijk, dit zijn niet meer dan aannames, en staat dus niet letterlijk in het artikel van Android Police. Als je dus een tijd stil zou zitten en je smartphone zit vrij verticaal in je broekzak, zou een dief deze misschien kunnen stelen zonder dat deze is vergrendeld.

    Dus sorry voor deze aanval op u, had misschien het artikel eens 2 x moeten lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *