Google maakt het makkelijk om emails te versleutelen

Auteur: , Geen reacties

Good Guy Google komt binnenkort met een extensie waarmee je razendsnel encryptie kunt toepassen op al je mailverkeer.

End-to-End

Google heeft een encryptietool waarmee je in een handomdraai emailberichten kunt versleutelen. Het programma heet ‘End-to-End’ en is straks beschikbaar als gratis extensie voor de Chrome-browser. Deze manier van emailversleuteling gaat een stuk verder dan Transport Layer Security (TLS), dat Google standaard gebruikt voor haar maildiensten. Met TLS kunnen poviders nog steeds berichten inkijken. Pas wanneer er end-to-end encryptie wordt toegepast, waarbij de encryptiesleutel in handen van de emailverzender ligt, is de inhoud van berichten volledig afgeschermd.

Versleutelen wordt een makkie

Met ‘End-to-End’ maakt Google gebruik van het protocol OpenPGP, maar dan zonder alle ingewikkelde instellingen, waardoor vrijwel iedere computergebruiker straks versleuteld kan mailen. Google zegt dit te hebben gedaan om dat het versleutelen van mails vaak gebruiksonvriendelijk is. Maar deze extensie is natuurlijk ook gewoon een ideaal middel om Chrome te pluggen en gebruikers van andere browsers over te halen.

Google heeft de extensie voor Chrome overigens nog niet live gezet. Eerst wordt de broncode vrijgegeven aan onderzoekers, zodat gecontroleerd kan worden of er nog kwetsbaarheden in zitten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).