Google Maps nu ook bruikbaar voor nachtelijke spoorzoekers

Geen zonnebril meer nodig voor Google Maps
De nieuwste update van navigatie-app Google Maps is eindelijk geschikt gemaakt voor rijden in het donker. Volgens de ontwikkelaars reden iPhonegebruikers voorheen niet in de nachtelijke uren, waardoor de telefoons zo fel schenen dat je beter met een zonnebril op kon gaan autorijden.

Dankzij de update (versie 4.9.0) is dat dus verleden tijd. De wisseling van dag- naar nachtmodus gaat automatisch, dus je kunt hem niet zelf omschakelen als je even aan het navigeren bent in de kelder van een gebouw. Google gebruikt de tijd om te bepalen of de nachtmodus aangezet moet worden en doet dat alleen als je de navigeerfunctie aanzet. Tijdens een dropping van de Scouting stiekem even een kaartje opzoeken is er dus niet bij, je staat dan gewoon in het volle schijnsel van je telefoon.

De nachtfunctie is niet de enige nieuwe toevoeging aan Maps voor iOS. Je kunt nu ook labels toevoegen aan plaatsen, waardoor je ze makkelijker terug kunt vinden tijdens het zoeken. Als je foto’s hebt geplaatst op Google Maps kun je nu de titels aanpassen vanuit de app. De app staat nu in de appstore.

google maps 4.9.0. screenshot nachtmodus

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *