Google Maps en autorijden gaan beter samen

Auteur: , Geen reacties
Google Maps en autorijden gaan beter samen

Niet meer met je handen aan het scherm.

Hoewel ze beiden van hetzelfde bedrijf komen, waren Google Maps en Google Assistent niet de twee beste vrienden als het om verkeersveiligheid draait. In principe is het illegaal om de navigatie te bedienen op je smartphone tijdens het rijden. Ook andere handelingen uitvoeren is niet legaal.

Daar is Google Assistent in het leven voor geroepen. De assistent neemt het fysieke contact uit handen en kan handelingen uitvoeren. Echter, beide platformen werkten niet lekker samen. Op Android kwam het voor dat zodra Google Assistent werd opgeroepen, de assistent een deel van het scherm overnam. Weg navigatie en weg overzicht. Heel handig als dat enkele honderden meters voor een belangrijke afslag gebeurd. Not! Zo rij je óf verkeerd, of je raakt het scherm aan, wat weer tegen de wet is.

Gelukkig heeft Google een oplossing bedacht. Via Reddit is naar voren gekomen dat na een recente update de Assistant niet langer vol in beeld komt. In plaats daarvan verschijnt er een klein icoontje in beeld die het navigatiescherm niet of nauwelijks beïnvloedt. Wel zo fijn. De uitrol is recent begonnen, dus het kan even duren voordat ook jij als Android-gebruiker aan de beurt bent.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).