Google Maps krijgt nieuwe navigatiefeatures na update

Auteur: , 3 Reacties
Google Maps krijgt nieuwe navigatiefeatures

Met een nieuwe update van de Google Maps-app kun je nu kaarten offline opslaan en nieuwe zoekfuncties gebruiken.

Als je de Uber app hebt geinstalleerd zal deze ook samen te gebruiken zijn met Google Maps. Zo kan je de reistijden vergelijken en kan je gemakkelijk via één klik in Google Maps een Uber taxi bestellen. Dit is nu alleen nog geldig in Amerikaanse steden, maar verwacht wordt dat deze functionaliteit snel wordt toegevoegd voor andere landen.

Met de nieuwe update krijg je nu ook nieuwe zoekmogelijkheden. Zo kan je makkelijk en snel zoeken naar het dichtstbijzijnde restaurant en daarbij meteen de waardering zien van andere Google-gebruikers. Zo weet je dus ook meteen waar je niet moet zijn.

De grootste update is misschien wel de mogelijkheid om je kaarten nu offline op te slaan. Heb je dus bijvoorbeeld geen data-abonnement voor over de grens, dan kan je nu makkelijk de reis plannen en deze offline op je telefoon opslaan. Je kan zelfs meerdere kaarten opslaan en deze een eigen naam geven.

De update is nu te downloaden voor Android en iOS.3 reacties

Je kon toch altijd al de kaarten van vooraf gekozen regio’s en routes opslaan in Google Maps? Ik herinner me alleen dat dit wel tamelijk omslachtig was.
@RRRobert: Dit was/is inderdaad vrij omslachtig.
Je moest eerst inzoomen naar de plek die je wilt opslaan en dan wordt het gedeelte dat je beeldscherm toont opgeslagen. Je kon echter niet super ver uitzoomen en dan een groot gebied opslaan. Dus voor je route naar zuid frankrijk was je even zoet met telkens een stukje opschuiven en offline beschikbaar maken.
Deze update was broodnodig. Ik was alweg overgeschakeld naar waze.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).