Google Maps neemt handige features van Waze over

Google Maps neemt Waze feature over
Samen zijn we sneller op onze bestemming.

Google Maps is de afgelopen tijd hard op weg om een écht complete navigatie-app te worden. Eerder schreven we al over de integratie van slimme snelkoppelingen en wordt het een stuk persoonlijker. Misschien wel nog interessanter dan alle voorgaande nieuwe features is de integratie van enkele functies van Waze.

Op dit moment rolt Google een feature wereldwijd uit die ervoor zorgt dat in Maps verkeersproblemen geactualiseerd worden. Is er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurd of wordt er gewerkt aan de weg, dan verschijnt in Maps een bericht wanneer je deze situatie nadert. Je kunt hier zelf aangeven of de situatie nog steeds hetzelfde is, waarna andere verkeersgebruikers worden geïnformeerd.

Google Maps neemt Waze feature over

Krijg je een melding over een probleem, dan staat er heel duidelijk war het precies om gaat én wanneer er voor het laatst een melding erover is gemaakt. Dat de feature lijkt op die van Waze is geen toeval, aangezien Google vijf jaar geleden deze navigatie-app over heeft genomen.

De afgelopen vijf jaar hebben Google Maps en Waze keurig langs elkaar geleefd, maar gebruikte Google wel al data uit Waze om Google Maps te optimaliseren. Met de nieuwe functie die op dit moment uitgerold wordt, lijken de twee applicaties weer net een stukje meer op elkaar. Geen probleem natuurlijk, want het komt de eindgebruiker ten goede.

Eén reactie

  1. Wat voor mij nog steeds ervoor zorgt dat ik overtuigend Waze-gebruiker blijf is het real time bijhouden van snelheden en snelheidslimieten.

    Die “pas op u nadert een situatie” is leuk maar daarvoor heeft je lichaam ook een oplossing: ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *