Google Maps slimme snelkoppelingen duiken uit het niets op

Auteur: , Geen reacties
Google Maps helpt je van de drugs af

Nog sneller dan voorheen op de plek waar je wezen moet.

Google Maps is dé navigatie-app voor de meeste smartphonegebruikers, maar het is niet altijd de gemakkelijkste in gebruik. Omdat het vooral voor autorijden wordt gebruikt, is het wel zo handig dat je snel je primaire bestemmingen tevoorschijn hebt gehaald. Dat is precies waar de nieuwe feature van Google Maps op inspeelt.

Sommige gebruikers melden dat ze sinds kort de beschikking hebben over slimme snelkoppelingen op het scherm. Deze knopjes verschijnen onderin het scherm en met een tik op de knop verschijnt de route naar je ingestelde woonlocatie of werklocatie, afhankelijk van welke je aantikt.

Een andere handigheid is dat er naast het icoontjes meteen staat hoe lang het nog reizen is naar de twee locaties. Hoewel de snelste manier waarschijnlijk nog steeds Maps aansturen met spraakcommando’s is, kunnen we het begrijpen dat je niet graag (in het openbaar) met je smartphone een gesprek voert.

Uiteraard is het niet de grootste verandering van de afgelopen jaren, maar het is een bijzonder slimme feature die geen vervelende design elementen met zich meebrengt. De grote vraag is nu wanneer de Google Maps slimme snelkoppelingen wereldwijd uitgerold worden naar alle gebruikers.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).