Google Maps steeds handiger voor prutsers in het verkeer

Auteur: , 7 Reacties
Google Maps steeds handiger voor prutsers in het verkeer

Voor iedereen met een rijstrookfobie komt Google Maps met een handige feature.

Mocht je geregeld de navigatiefunctie van Google Maps in de auto gebruiken, dan krijg je binnenkort extra ondersteuning van de app middels een rijstrookadvies. De app toont voortaan in Nederland en België welke rijbaan je dient te pakken voor een afslag. Handig voor dat moment waarop je achter het stuur zit te appen/Facebooken/Tinderen en je er op het laatste moment pas achter komt dat je moet afslaan. De rijbaanbegeleiding van Google Maps heeft voortaan je rug.

Het advies wordt middels pijlen visueel weergegeven onder de hoofdinstructies, en via gesproken instructies kenbaar gemaakt.
Google Maps steeds handiger voor prutsers in het verkeer

De functie werd in de zomer van 2014 al in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland geïntroduceerd. Tegenover Tweakers bevestigd Google dat het vanaf heden ook in Nederland en België werkt.7 reacties

Nog langer naar je scherm turen onder het rijden, ideaal. Als men niet eens normaal een afslag kan nemen neem dan gewoon niet deel aan het (snelweg)verkeer.
Een opie van wat TomTom al jaren aanbiedt. Goh, wat origineel :D
@Griffin: opie = kopie (wanneer komt die “edit” knop?)
Toch leuk dat deze functie al in google navigatie zat op mijn HTC one V van 2,5 jaar geleden..
Matige lay-out. Waarom geen screenshot van streetview met een pijl eronder? Of moeten ze dan met de billen bloot dat de meeste beelden uit 2009 zijn?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).