Google Maps verwijdert taxidienst: what’s next?

Google Maps verwijdert taxidienst
Goedkoop thuiskomen? Niet via Google Maps.

Het was voor velen een fantastische integratie: Google Maps en Uber. Sinds begin 2017 was het mogelijk om een Uber-ritje te boeken via ’s werelds meest gebruikte navigatie-app. Toch heeft Google besloten om de samenwerking een halt toe te roepen, aangezien de functie verwijderd is. Wat de achterliggende reden is, wil Google zelf (nog) niet bekendmaken.

Volgens Android Police is de feature eerst uit de iOS-applicatie van Maps gehaald, en vervolgens ook uit de Android-variant. Het is voor nu wel nog mogelijk om een bestemming te selecteren via Maps voor Uber. Wil je overgaan tot bestellen, dan moet je hiervoor de Uber-app openen.

Een mogelijke redenering voor het verwijderen van de functionaliteit is dat Uber niet wil dat er buiten haar eigen app taxiritjes worden geboekt. Mocht dit het geval zijn, dan is het haten op Google natuurlijk ongegrond.

Misschien nog meer voor de hand liggend is de mogelijkheid dat Google de samenwerking deels heeft gecanceld. De overkoepelende organisatie van Google is Alphabet, en laat dat nu net degene zijn die met Waymo een autonome voertuigdienst op wil zetten. Daarnaast heeft Alphabet ook flink geïnvesteerd in Lyft, een concurrent van Uber. Wij weten wel waar we ons geld op zetten…

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *