Google Maps weet straks zelf waar je heen gaat

Auteur: , 11 Reacties
Google Maps

De navigatiedienst wordt slimmer en slimmer.

De zoekgigant gaat een nieuwe functie toevoegen aan de Android-app. Het heet ‘Driving Mode’ en analyseert je rijgeschiedenis plus huidige locatie, aldus Android Police. Op basis daarvan zal de dienst suggesties voorstellen voor de volgende rit. Wanneer jij elke woensdag om 11:00 naar Rotterdam vertrekt, is Maps straks op de hoogte hiervan. Voordat je in de auto stapt, zal de app bijvoorbeeld kunnen aangeven of de kans aanwezig is dat je in een file terecht gaat komen.

De nieuwe functie zal worden toegevoegd in versie 9.19. De kans is aanwezig dat je ‘Driving Mode’ niet gelijk terugziet in de app. Google rolt de update wereldwijd namelijk in fases uit. De verwachting is dat Driving Mode in een later stadium ook naar de iOS-app van Google Maps zal komen.11 reacties

Weer een extra reden om Google Maps niet te gebruiken.
@dafmaf: Ik weet niet of je een iPhone heb, maar Apple doet dit ook al een paar jaar.
@jasperhallo: Apple bewaart alle gegevens die ze van je hebben, nadat je er expliciet toestemming voor hebt gegeven, geanonimiseerd, puur en en alleen voor zichzelf.
@dafmaf: Oke, maar ik neem aan dat je Google ook toestemming moet geven tot je locatie dan.
@jasperhallo: het probleem is alleen dan dat je zonder GPS niets aan Google Maps hebt.
@jasperhallo: Anders werkt navigatie niet, dat snap ik. Het gaat mij om het opslaan van de gegevens. Als dat lokaal is, op het apparaat, zou ik er iets minder moeite mee hebben. Ik log niet in op Maps, dus ik neem aan dat mijn gegevens niet worden bewaard, die enkele keer dat ik er gebruik van maak.
@dafmaf: Ik weet niet of je een Andriod hebt, maar Google doet dit al een paar jaar. Google Now geeft namelijk zelf al aan, zelfs voordat je vertrekt (en voordat je Google Maps opent), of er file staat naar je “gebruikelijke bestemming”.
Doet het nu toch ook al deels. Zonder dat ik hem iets vertel gaat hij een half uur voor ik naar mijn werk vertrek al melden hoe lang ik erover ga doen met de huidige drukte. Je kunt je er tegen verzetten vanwege “big brother” of gewoon je schouders ophalen en er blij mee zijn dat je soms een file kunt ontwijken
@brave: Het scheelt dat ik vaker fiets en in de trein zit dan in de auto. Tja, de chipkaart legt alles vast, ik weet het. En als ik naar mijn huis rijd passeer ik altijd de kentekenscanner van de milieuzone. Maar ik probeer me inderdaad zoveel mogelijk tegen BB te verzetten. Dus geen Facebook, WhatsApp en Gmail voor mij. Ik gebruik zelfs de zoekmachine van Google niet meer. Geen centje pijn.
@dafmaf: ik lig er niet bepaald wakker van dat ze elke stap zouden kunnen volgen. Sterker nog, bijna lachwekkend als iemand dat daadwerkelijk zou doen. WTF wat heeft die kerel en saai leven… doet elke keer gewoon hetzelfde. Werken boodschappen, uitje met de kids, werken, boodschappen …. …. die geeft het snel op gok ik :)
Dit is wel erg handig. Ik gebruik de agenda ook van Google waardoor dit dus een prima toevoeging is. Scheelt weer intypen of opzoeken en bericht bij files is ook handig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).