Google Maps zet in op fietsen maar slaat Amsterdam over…

Jammer Google
Jammer hoor, Google.

Google Maps is naast een vervanging voor bijvoorbeeld de TomTom ook een platform voor openbaar vervoer, vervanger van FlitsMeister en staat het garant voor een lekker bordje eten. Nu zet het ook in op deelfietsen, zogenoemde ‘bike sharing stations’, al slaat het de fietshoofdstad van de wereld wel even over.

Google Maps komt met een update waarbij de bike sharing stations worden aangegeven op de Maps-kaart in grote steden over de hele wereld. De gebruiker krijgt actuele informatie te zien over de beschikbare fietsen. Het OV-fiets-concept is overigens niet exclusief in Nederland onderdeel van het straatbeeld, maar dat we in ons kleine kikkerlandje veel tijd op tweewielers spenderen is een gegeven.

De update wordt voor nu uitgerold voor in totaal 16 landen, in de steden Barcelona, Berlijn, Boedapest, Brussel, Chicago, Dublin, Hamburg, Helsinki, Kaohsiung, Londen, Los Angeles, Lyon, Madrid, Mexico-Stad, Montreal, New York, Nieuw Taipei, Rio de Janeiro, de San Francisco Bay Area, São Paulo, Toronto, Warschau, Wenen en Zurich. Meer steden zullen volgens Google snel toegevoegd worden.

En ja, daar zit Amsterdam dus niet bij. Nu is Google (zoals bijvoorbeeld bij de flitspaal-update) altijd een beetje later in Nederland. Ook is de functie vooralsnog alleen in wereldsteden beschikbaar. Nu is Amsterdam wellicht in sommige contexten een wereldstad, maar met een inwonersaantal van 820.000 doet het honderdduizenden mensen af aan bijvoorbeeld Brussel (1,2 miljoen), Wenen (1,8 miljoen) en Mexico-Stad (ruim 8,8 miljoen).

Lees ook: 5 dingen die je moet weten over het app-verbod op de fiets

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *