Google Mine: volg je uitgeleende spullen

Google Mine: volg je uitgeleende spullen
Google komt binnenkort met een nieuwe service genaamd Mine. Hiermee kun je straks heel handig je eigen spullen uitlenen. Uitlenen? Ja, uitlenen.

Deze ietwat opmerkelijke Google-dienst werd ontdekt door de blog Google Operating System. Google Mine schijnt diep geïntegreerd worden met Google+. Spullen die jij straks wil uitlenen, of graag van iemand anders zou lenen, kun je straks aanbieden in een kring op Google+.

De dienst wordt momenteel intern getest bij Google. Onderstaande afbeelding, waarschijnlijk uitgelekt, geeft een beknopt overzicht van Google Mine.

In google Mine kunnen gebruikers ook de status van hun producten aangeven. Items kunnen gemarkeerd worden als ‘uitgeleend’, ’teruggegeven’, ‘weggegeven’ en ‘verloren’. Ook kun je er videoreviews van spullen posten, of een review schrijven, evenals het toevoegen van producten aan een wensenlijst. Daarnaast zou het ons niet verbazen als er ook een aankoop/verkoopoptie komt, om je tweedehands spullen verpatsen. Marktplaats-concurrentje, zeg maar.

Er is al een Android-app beschikbaar in Bazaar, de interne Play Store van Google, waar de volgende tekst uit gevist werd.

  • Review your belongings for your friends to see
  • Control who sees what, track conversations
  • Send requests to borrow or try out friends’ stuff
  • Share stuff you wish for, get recommendations
  • Share stuff you are giving away, find takers
  • Follow, browse, search stuff that friends share

Laat dit even op je inwerken, en vertel ons: zie jij wat in een dienst om uitgeleende spullen te kunnen tracken en de NSA Google op de hoogte te stellen van al je meuk? Laat het weten in de comments.

Eén reactie

  1. Hmmmm, klinkt wel leuk, maar geen idee hoe je het in de praktijk kan gebruiken. Hoe vaak leen je überhaupt iets uit, en als ik het al zou doen, hoeft Big Brother Google dat nog niet te weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *