Google moet foto’s van Max Mosleys nazi-orgie verwijderen


Max Mosley, voormalig voorzitter van race-organisatie FIA, werd in 2008 geschandpaald toen er foto’s en een filmpje uitlekten waarop hij in een Londense villa seks had met vijf prostituees, waarvan sommigen in nazikostuum. Ai. Sindsdien voert Mosley voortvarend strijd om het bewijsmateriaal van het internet te krijgen. En niet zonder succes.

Een Duitse rechtbank heeft deze week geoordeeld dat advertentiegigant Google internetpagina’s met afbeeldingen van de bewuste orgie moet weren uit de zoekresultaten. Een soortgelijke uitspraak die een Franse rechter onlangs ook al deed.

Doodsteek

Dit is echter bijzonder slecht nieuws voor Google. Niet dat ze de incriminating foto’s van Mad Max zo graag online willen laten staan, Google wil de pagina’s met pr0nfoto’s op verzoek namelijk best blokkeren, maar met deze uitspraak wordt er een ‘gevaarlijk precedent’ geschept. Zo’n automatische blokkade is namelijk een doodsteek voor de vrijheid van meningsuiting.

Google laat in een verklaring weten:

“It could mean that Internet providers are required to monitor even the smallest components of content they transmit or store for their users. We believe this is contrary to European law.”

Google gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. Tot die tijd kun je gewoon nog blijven googelen naar de foto’s en/of video’s van Max Mosley op dat bewuste sm-feestje vol nazi-attributen en gespank.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *