Google neemt drone-maker Titan Aerospace over

Titan drone
Google zal Titan Aerospace overnemen, een ontwikkelaar van door zonne-energie aangedreven drones.

Onlangs waren er geruchten dat Facebook bezig zou zijn om de in New Mexico gevestigde dronebouwer Titan Aerospace over te nemen, maar het gezichtenboek maakte later bekend om voor 20 miljoen dollar (ruim 14 miljoen euro) het vergelijkbare bedrijf Ascenta te kopen. Ook Amazon had interesse in Titan, in verband met het bezorgen van pakjes vlakbij distributiecentra. Nu gaat Google er echter met de buit vandoor.

Titan Aerospace and Google share a profound optimism about the potential for technology to improve the world. It’s still early days, but atmospheric satellites could help bring internet access to millions of people, and help solve other problems, including disaster relief and environmental damage like deforestation. It’s why we’re so excited to welcome Titan Aerospace to the Google family.

Hoeveel Google voor de onderneming betaalt, is (nog) niet bekend. Titan is opgericht in 2012, sindsdien heeft men 2 modellen ontwikkeld (de Solara 50 en de Solara 60, hierboven afgebeeld). Dat zijn onbemande vliegtuigjes die gemaakt zijn om tot 5 jaar lang in de lucht te blijven. Google wil deze met communicatieapparatuur uitgeruste drones gebruiken als een hulpmiddel om mensen in afgelegen gebieden een internetverbinding te geven. De 20 werknemers van Titan zullen dan ook gaan samenwerken met het team van Project Loon. Daarnaast zouden de drones kunnen helpen bij het maken van betere en meer gedetailleerdere luchtfoto’s en kaarten voor Google maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *