‘Google neemt Waze over’

Google neemt Waze over
Niet Apple (die best goede kaarten zou kunnen gebruiken), niet Facebook, maar Google neemt de “sociale” navigatiesoftware Waze over. Althans dat meldt de Israelische krant Globes. En dat is niet perse goed nieuws voor de consument.

Het Israëlische Waze kon zich de afgelopen maanden wentelen in de aandacht van de drie internetgiganten. Apple zou veel baat hebben gehad bij betere een navigatie-app, want zo goed is iOS maps op dit moment niet. Voor Facebook zou het een mooie uitbreiding geweest om locatiegebonden advertenties te tonen, tot horror van sommige gebruikers.

Voor Google voegt Waze inhoudelijk het minst toe. Google Maps werkt al prima, is de marktleider en het leek dan ook onlogisch dat de zoekgigant er met Waze vandoor zou gaan. Dat betekent ook dat het voor gebruikers niet perse goed nieuws is. Google zal op termijn geen concurrerende kaarten-apps in de lucht houden. Integratie van Waze in Google Maps of vice versa lijkt dan ook een onvermijdelijke stap en daarmee heeft de consument op termijn potentieel een keuze minder.

Waze heeft op dit moment circa 50 miljoen gebruikers. De gratis mobiele app van Waze waarschuwt automobilisten voor bijvoorbeeld verkeersopstoppingen en wijst hen dan op alternatieve routes. Functionaliteit waar bij TomTom voor betaald moet worden. Google betaalt circa 1,3 miljard dollar (zo’n 980 miljoen euro) voor Waze. (via: globes.co.il)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *