Google Nexus 7: prijs & specificaties

Google Nexus 7
Google heeft zojuist Android 4.3 aangekondigd, vergezeld door de introductie van de nieuwe Nexus 7 tablet.

Het slechtst bewaarde geheim van Silicon Valley is zojuist officieel uit de doeken gedaan. De tablet lijkt –zoals uit eerder gelekte afbeeldingen al bleek– nog veel op zijn voorganger, maar fabrikant Asus wist hem 2 mm dunner en 50 gram lichter te maken. Ook de achterkant vol putjes is verdwenen en ingeruild voor een gladde, matte look. Externe knoppen zijn wel op hun oude plek blijven zitten, en ook de bezel rondom het 7-inch scherm is nog aanwezig. Same old, same old.

Totdat je ziet wat er onder het aanraakscherm schuilgaat. De tablet heeft een full HD-scherm met 1920 x 1200 pixels, een fijne vooruitgang ten opzichte van de 1280 x 800 van de huidige Nexus 7. De pixeldichtheid bedraagt 323 ppi en de Nexus 7 2.0 heeft een kijkhoek van 178 graden. Hij draait op een niet misselijke 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro 8064 processor, aangevuld door een Adreno 320 grafische chip en 2GB aan RAM. Jep, dat betekent een RAM-verdubbeling ten opzichte van zijn voorganger. Ook werd er een 5 megapixel camera aan de achterkant toegevoegd.

Draadloos opladen

Naast WiFi, lte (4G), stereospeakers, NFC, een micro-usb-poort en BlueTooth 4.0 komt de Nexus 7 met een accu die een uur langer meegaat – 9 uur HD videoplay en 10 uur browsetijd – en ook draadloos kan worden opgeladen.

Prijs

Een Nederlandse introductiedatum moeten we je nog even schuldig blijven, evenals een prijs in euro’s, maar in de Verenigde Staten zullen de 16GB- en 32GB-varianten voor respectievelijk 229 en 269 dollar over de toonbank gaan.

[lg_folder folder=”Google/Nexus_7_2013/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *