Google Now beantwoordt je vragen nu in het Nederlands

Google heeft nog een beetje moeite met de naam 'Elon'
Eindelijk. Google Now heeft een Nederland-specifieke update gekregen waardoor de digitale assistent nu je vragen in het Nederlands beantwoord.

De nieuwe functie is sinds donderdagavond actief, dat bevestigt Google Nederland aan AndroidPlanet. Om de functie te kunnen gebruiken hoef je alleen maar Nederlands als primaire taal in te stellen. Engels als secundaire taal is niet langer nodig. De taal die Google now spreekt is nog een beetje robotachtig, en lijkt op die van Google Maps, maar de zinnen die worden uitgesproken zijn duidelijk hoorbaar.

Google Now kan onder meer vragen beantwoorden als ‘hoe laat is het in X’ en ‘wat is het weer in X’. Ook specifiekere onderwerpen, zoals ‘wie is de oprichter van Ford‘ worden moeiteloos beantwoord. De info wordt vervolgens in een kaart getoond.
Google Now beantwoord je vragen nu in het Nederlands
Google Now beantwoord je vragen nu in het Nederlands

Wat helaas nog niet werkt is je telefoon commando’s geven in het Nederlands. Een app openen, een alarm instellen of een video opnemen gaat nog niet per stemopdracht. Google zegt dat Google Now binnenkort verder wordt uitgebreid in het Nederlands, waarbij ook spraakcommando’s die nu alleen in het Engels werken worden ondersteund.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *