Google ontwerpt Ebola-bestendige tablet

Ebola-Tablet-Google
Om de verspreiding van Ebola tegen te gaan waren doktoren die met de ziekte in aanraking kwamen beperkt tot pen en papier. Google brengt hier verandering in met deze speciale Ebola-bestendige tablet.

Na verzoek van het Franse Artsen Zonder Grenzen heeft Google deze tablet ontwikkeld, die omgeven is met een case van polycarbonaat. Dit maakt het mogelijk om de tablet te reinigen met chloor, zodat hij grondig ontsmet kan worden. Bovendien communiceert de tablet met een server die buiten een besmet gebied kan worden gezet, zodat doktoren snel en gemakkelijk de gegevens patiënten kunnen opslaan en opvragen.

Sony Xperia
De tablet wordt nu ingezet in Ebola-gebieden, maar kan natuurlijk bij alle besmettelijke ziektes gebruikt worden. De volgende stap van Google is om het hele project open source te maken, zodat anderen de tablet aan kunnen passen aan een specifieke situatie. Volgens de website Android Central gaat het hier om een Sony Xperia tablet, die in een speciale case gestoken is.

De techwereld heeft al op tal van manieren proberen te helpen om de Ebola epidemie tegen te gaan. Zo kan je smartphone helpen bij het onderzoek, en spelen ook robots een grote rol bij de bestrijding van de ziekte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *