Google ontwijkt rechtszaak en past Google Images aan

Auteur: , Geen reacties
iPhone met Google-app

Met minder piraterij (lees: minder afbeeldingen) als gevolg.

Slechts 2 jaar geleden spande stock foto-service Getty Images een rechtszaak tegen Google aan, omdat laatstgenoemde claimde dat de zoekgigant haar Google Images-dienst piraterij zou promoten. In plaats van een flinke schadeclaim, is er nu een tussenoplossing geregeld: de twee partijen hebben vanf nu een gelicenseerd partnerschap.

Getty Images was er een paar jaar geleden van overtuigd dat Google Images het bedrijf tegenwerkte. Aangezien Google in haar zoekmachine de stock foto’s van Getty Images in volledige resolutie toonde, ontmoedigde dit volgens Getty Images gebruikers om de oorspronkelijke bron op te zoeken. Dit resulteerde in de claim ‘wijdverspreide inbreuk op het auteursrecht, waardoor gebruikers ongewenste piraten worden’.

Als gevolg van het meerjarige samenwerkingscontract kan Google vanaf nu alle content van Getty Images gebruiken in haar producten en diensten. Daarentegen meldt The Verge dat meerdere afbeeldingen van Getty Images op Google Images geen ‘bekijk afbeelding’ knop meer heeft.

Door deze verandering hoopt Getty dat bezoekers dus eerst de bron opzoeken, voordat ze de afbeelding in volledige resolutie kunnen aanschouwen. Google en Getty Images melden echter dat ze tevreden zijn met de samenwerking, waardoor de rechtszaak officieel tot de verleden tijd behoort.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).