Google op oorlogspad over usb-c

Oplader OnePlus blijkt schadelijk
Heb je een Oneplus met Dashcharge Of Huawei met Supercharge? Of een andere snelladend toestel? Dan kon je wel eens geen nieuwe updates van Android meer krijgen.

Usb-c moet de nieuwe standaard worden in de telefoonwereld. Toch zijn er in de praktijk nogal veel telefoons met een eigen usb-c-variant. Qua vorm zijn de ingangen wel indentiek, maar van binnen zijn er grote verschillen, onder andere in het V-Voltage. Dat moet stoppen vindt Google. Zo niet, dan worden deze toestellen niet voorzien van de nieuwste Android-updates, dat schrijft Android Police.

Google heeft bijzonder goede redenen om over de usb-c-poort op oorlogspad te gaan. Usb-c zou de nieuwste standaard worden, maar omdat alle fabrikanten nu toch weer met eigen varianten komen, heb je straks weer voor elk toestel een andere oplader nodig. Nu is dat al een probleem, straks lijken de kabels en opladers gelijk, maar zijn het dus niet.

De dreigementen van Google lijken misschien overdreven, maar zelf heb ik een Oneplus met Dashcharge. Die laadt enorm snel op, maar als ik een standaard stekker gebruik, duurt het opladen uren. Usb-c zou er juist voor moeten zorgen dat we met 1 stekker en 1 kabel zoveel mogelijk apparaten konden opladen.

Heb je in je huis tal apparaten met allerlei verschillende aansluitingen. Probeer dan deze oplossing eens.. Usb-c is inmiddels al weer een tijdje op de markt en er zijn al tal van handige hebbedingen die ons het leven makkelijk maken.

3 reacties

  1. Blijkbaar is die USB-C standaard dan toch niet zo goed gedefinieerd, maar dan is het van de zotte dat een software leverancier zo probeert hardware leveranciers te forceren zich te houden aan hun interpretatie van die standaard… en vervolgens de eindgebruikers daar de dupe van laat worden.

  2. Ik ga er vanuit dat dit dan geldt voor toekomstige telefoons? Zou wat zijn als ze dit als mosterd na de maaltijd verkondigen voor bijvoorbeeld mijn OnePlus 3. Sowieso vreemd aangezien dat fabrikant zelf de updates in elkaar sleuteld. Google leverd alleen een kale android versie. Het enige wat ze kunnen doen is het gebruik van de playstore verbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *