Google past voorwaarden aan: scannen nu ook je mail

Google past voorwaarden aan: scannen nu ook je mail
In een update van de voorwaarden van Google staat een nieuw toegevoegde passage. Hierin staat beschreven dat ze je mails scannen.

Eigenlijk is dit niks nieuws want Google doet dit al jaren. Maar nu maken ze er dus ook expliciet melding van in hun voorwaarden. De voorwaarden zijn vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar. Ze scannen overigens niet alleen je eigen mails, maar ook inkomende mails die niet via een Gmail account zijn verstuurd.

Het scannen van de mails gebeurt volgens Google om reclames beter af te stemmen op de gebruiker en/of om spam tegen te houden. Volgens Michael Arrington gaat Google echter veel verder dan dat. Hij beweert juist dat Google gericht mails bekijkt. Google heeft altijd vol gehouden dit niet te doen en zal door middel van deze nieuwe voorwaarden vergelijkbare zaken willen voorkomen.

4 reacties

  1. Toch jammer dat je hier zo machteloos tegenover staat. Nu kun je wel zeggen; “dan maak je toch elder een nieuw adres”, maar voordat ik dit overal heb gewijzigd ben ik ook uren verder, zonder garantie dat daar niet exact hetzelfde gebeurd.

    Nu doe ik geen mysterieuze dingen, maar het idee blijft toch vreemd. Ik heb niet voor niets een wachtwoord.

  2. Ik heb een jaar terug een domeinnaam gekocht, met name met als doel om voortaan niet langer van dit soort grillen afhankelijk te zijn. Daar heb ik graag € 25 per jaar voor over. Maar ik ben het met de voorgaande poster eens: het is niet eenvoudig om van e-mailadres te veranderen. Ik moet mijn gmail dus gewoon blijven controleren :/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *