Google patenteert lens met ingebouwde camera

Google patenteert lens met ingebouwde camera
Het lijkt erop dat Google iets heeft gevonden tegen het fenomeen “glasshole”.

Dat Google bezig is om de contactlens naar een geheel nieuw niveau te tillen, is al even bekend. Onlangs presenteerde Google X Labs een contactlens waarmee suikerpatiƫnten het suikerniveau kunnen meten aan de hand van traanvocht. Hierin werd ook een antenne verwerkt, zodat alle data naar je smartphone kan worden gestuurd.

Nu is er een patent opgedoken die een contactlens beschrijft met daarin een microcamerasysteem. Kleine lenzen kunnen ervoor zorgen dat slechtzienden geassisteerd kunnen worden. Uit de opgenomen beelden kan bijvoorbeeld gefilterd worden dat er een auto nadert, waarna de lens een audiowaarschuwing aan een smartphone doorgeeft

Google patenteert lens met ingebouwde camera

Volgens Patent Bolt kan het ook worden gebruikt voor fotografie. Vanaf dat moment weet je dus definitief nooit meer of iemand je aan het filmen danwel fotograferen is. Maar hƩ, het zal de Google Glass-drager gelukkig wel uit zijn isolement trekken. Mocht u vermoeden dat iemand je straks met zin Google Lens staat te fotograferen, let dan op het knipperen van de ogen. Het patent beschrijft een systeem waarop de lens kan worden gebruikt door een bepaald knipperpatroon te volgen.

Google patenteert lens met ingebouwde camera

EĆ©n reactie

  1. Mijn opwinding over de google-bril is alweer door de harde werkelijkheid ingehaald. Aan de lopende band worden er maatschappij-ontwrichtende uitvindingen gedaan, maar waar blijft de teletijd-machine? Ben ik gelijk weg hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *