Google Pay – Zo gebruik je de dienst in Nederland (update)

Foto @Google

Met Google Pay kunnen klanten van Bunq in Nederland vanaf nu contactloos betalen met hun smartphone, smart watch of tablet. Zo werkt het.

Update (17-11-2020): De Google Pay app blijkt in Nederland niet uitgebracht te worden. De functie zit ingebakken in de eigen bankieren-app van Bunq. Tevens blijkt dat die bank niet de enige is die Google Pay aanbiedt; ook Revolut en N26 ondersteunen Google’s betaaldienst. Het originele bericht is aangepast.

Apple timmert al een tijdje aan de weg met hun betaalsysteem Apple Pay. Langzaam maar zeker komt ook Google in actie met hun eigen Pay. Na enkele Europese landen, waaronder Duitsland en België, komt Google Pay nu ook naar Nederland via Bunq. Check hier hoe je de betaalomgeving van Google kunt gebruiken.

Google Pay met Bunq

Vanaf dinsdag 17 november is Google Pay beschikbaar in Nederland, voor mensen die bij Bunq zitten. Zoals de tegenhangen van Apple is ook Google Pay een online portemonnee waar je je geldzaken overzichtelijk kunt regelen. Je kunt er tevens je bankpas(sen) en creditcard(s) mee koppelen.

Vervolgens betaal je met een Android-apparaat contactloos, zonder dat je dus je pasjes nodig hebt. Dat Android-apparaat kan uiteraard een smartphone zijn, maar ook een slim horloge of zelfs een tablet.

Zo gebruik je het

Google Pay instellen is redelijk eenvoudig, maar je moet dus wel bij Bunq, Revolut of N26 aangesloten zijn om van de service gebruik te kunnen maken. Verder heb je een Android smartphone nodig met Android 5.0 (Lollipop) of nieuwer.

 • Ga naar je eigen bankieren-app
 • Je krijgt instructies over hoe je de app moet instellen
 • Voeg een bankpas toe (via het tabblad Kaarten)
 • Google verifieert je gegevens en bevestigt dit via een SMS of e-mail
 • Je kunt Google Pay nu gebruiken bij betaalautomaten die contactloos betalen ondersteunen

4 reacties

 1. Volgens NU.nl wordt de Google Pay app nog niet in Nederland uitgebracht, maar is Google Pay alleen te configureren vanuit de app van de deelnemende banken. Volgens de Play Store is de Google Pay app ook niet beschikbaar in Nederland.

  • Gisteren schreven media nog dat de Google Pay app gewoon beschikbaar was. Inderdaad, nu blijkt dat dat niet zo is. Thanks voor de feedback, het bericht is aangepast!

 2. Dat contactloos betalen… ik weet het niet hoor. Ik kan met de ING app ook contactloos betalen, maar in de tijd dat ik de telefoon heb ontgrendeld, de app heb opgestart (en ben ingelogd), heb ik m’n pinpas al gepakt, gebruikt (ook contactloos) en weer terug gestopt.

  • Ja ik gebruik het zelf ook niet. Ik ben net een cowboy als het om pinnen gaat; pasje altijd op dezelfde plek.

   Het voordeel van zo’n app is natuurlijk wel dat men het niet gemakkelijk kan stelen. Een pasje kan gestolen worden maar een zakkenroller kan weinig met je telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *