‘Google Pixel 2 heeft de allerbeste smartphone-camera’

Pixel 2
Fotografen: scoor de Pixel 2!

Op veel vlakken is de nieuwe Google Pixel 2 geen toptelefoon. Zo heeft de smartphone een high-end prijs, maar is het toestel niet op elk punt net zo goed als bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S8 of iPhone 8. Waar de smartphone wél in uitblinkt is de camerakwaliteit.

De camera-experts bij DxOMark hebben de Pixel 2 onderworpen aan een uitgebreide test. Het nieuwe toestel van Google is qua camerakwaliteit de allerbeste smartphone van dit moment. Althans, dat is de conclusie van DxOMark. De smartphone wist een eindscore van 98 te behalen. Deze informatie maakte Google gisteren dan ook trots bekend tijdens de presentatie van de Pixel 2.

Hoe zit het dan met de rest?
Ter vergelijking: de iPhone 8 Plus en de Samsung Galaxy Note 8 scoorden beiden een 94. De iPhone X is nog niet uit, dus wellicht dat dit toestel roet in het eten gaat gooien voor Google.

Volgens DxOMark maakt de Pixel 2 foto’s met veel detail. Ook is de dynamic range indrukwekkend te noemen. Als laatste zijn ze erg positief over de stabilisatie van de foto’s. De bevindingen van DxOMark lees je hier. De vijf beste smartphone-camera’s volgens DxOMark check je hieronder.

98 – Google Pixel 2
94 – Apple iPhone 8 Plus
94 – Samsung Galaxy Note 8
92 – Apple iPhone 8
90 – Google Pixel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *