Google Pixel 2 XL – Bug zorgt voor tergende wachttijd

Auteur: , Geen reacties
Die stenen reageren nog sneller dan de Pixel 2 XL

En gebruikers moeten nóg langer wachten voor een fix.

Met de juni-update voor Google’s eigen Pixel 2 (XL) zouden uiteraard een hoop dingen verbeterd moeten zijn, waaronder verbeteringen aan het Always-On Display. Ironisch genoeg voegde de update juist een tergende bug toe aan de relatief solide smartphone.

Reddit-gebruiker Thehello klaagde een week geleden op het forumplatform dat zijn Pixel 2 XL sinds de update ontzettend langzaam ‘wakker’ werd. Hoewel je in eerste instantie zou kunnen stellen dat dit een geïsoleerd incident is, bleken veel gebruikers last van de bug te hebben. Wanneer ze op de aan-knop drukken of hun vinger op de vingerafdrukscanner leggen, duurt het meerdere seconden voordat het toestel aan gaat.

Nog ironischer is het feit dat de bug een simpele workaround heeft: door in de instellingen de Always-On-functie uit te zetten, lijkt de ‘wakker word tijd’ weer normaal te zijn.

Als kers op deze ironische taart moet Google ook nog even wakker worden, want een kleine week later gaf het miljardenbedrijf pas een reactie op de post. Er wordt nu hard aan een fix gewerkt; in de komende weken moet de fix uitgerold worden. Gebruikers die met de bug te maken hebben (en bij wie de workaround niet werkt) zijn begrijpelijk boos dat het zo lang moet duren, maar Google kennende wordt de bug dan ook eens en voor altijd de kop ingedrukt.

Overigens lijken gebruikers van de standaard Google Pixel (2) of Nexus-smartphones nergens last van de te hebben. Tot de fix uitkomt lees je hier hoeveel Pixel-telefoon Google al verkocht. Ook kwam er software uit van Google waardoor je voor eens en voor altijd weet of mensen stiekem met je meegluren. Tot slot check je in dit aritkel alles over wat we al weten van de Google Pixel 3 XL. Het is nog niet bekend of ie snel aan gaat of niet…

Foto @Maurizio PesceEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).