Google Pixel 3 prijs: dat is even schrikken…

Pixel 2
Ook Google is er blijkbaar niet vies van om de prijs flink omhoog te gooien.

Doorgaans worden we best enthousiast van een nieuw Pixel 3-lek, want dit is het Android-toestel waar iedereen dit najaar naar uitkijkt. Kan Google de camera nog verder verbeteren? Hoe zit het met de hardware? En hoe fijn is het dat Android 9 standaard al is geïnstalleerd? Alle details komen later vandaag naar buiten, maar voor die tijd bespreken we ook het laatste lek nog even.

Via Reddit is namelijk informatie opgedoken over de Canadese prijzen van de Pixel 3 en daar worden we helaas niet zo vrolijk van. Het instapmodel zou 1.099 Canadese dollars gaan kosten, omgerekend zo’n 849 Amerikaanse dollars. Nu horen we je denken: het instapmodel van de iPhone XS is toch nog veel duurder? Dat klopt, maar de Pixel 2 ging in de verkoop voor 649 dollar, dus de prijs is flink verhoogd.

Prijst Google zichzelf daarmee uit de markt? Apple heeft de iPhone XR in de prijslijsten staan voor 749 dollar, terwijl ook OnePlus met de 6T een nieuw model gaat aankondigen. Beide toestellen zijn in ieder geval qua prijs aantrekkelijker, dus Google moet echt alles uit de kast halen vanmiddag.

7 reacties

  1. De arrogantie van Google stijgt met de jaren.
    De ooit zo voordelige Nexus lijn werd opgevolgd door de Pixel serie en het initiële concept is dood, betaalbare performance.
    Bovendien blijven ze al sinds de eerste Nexus ver achter qua design en dat is nu niet anders.

    De software is prima hoor maar dat gaat het verschil niet maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *