Google Pixel 3 XL Teardown – Niet laten vallen!

Auteur: , Geen reacties
Een overdaad aan lijm

Hoe repareerbaar is Google's plus-model met al die lijm precies?

Google’s nieuwste reeks ‘high-end’ smartphones komt bijna uit en dat is reden genoeg voor iFixit om het toestel eens goed onder handen te nemen. Voordat we beginnen check je hier alle specs van het redelijk prijzige, doch relatief middelmatige toestel.

Wanneer je het toestel in je hand hebt, merk je waarschijnlijk direct dat er iets niet helemaal zoals gebruikelijk is. Neen, de Google Pixel 3 XL heeft geen aluminium achterkant, maar ook geen glas. Nouja, glas met een matte laagje erover. Kortom, wanneer je het toestel (om wat voor reden dan ook zónder case) laat vallen, spat hij aan alle kanten kapot.

Eenmaal aan het ‘graven’ in het toestel blijkt dat er een hardnekkige lijm is gebruikt die erg moeilijk los laat. iFixit is zeker wel wat lijm gewend, maar deze hoeveelheid is een beetje overdreven. De wetenschappers stellen dat dit wel eens gedaan wordt om de IP68 waterresistentie te waarborgen, maar ze hebben andere smartphones onder handen genomen met minder lijm en dezelfde rating.

Eenmaal bijna helemaal naakt, blijkt het display nog een interessant geheimpje te verklappen. *Tromgeroffel* het is een Samsung! Net als bijvoorbeeld Apple haalt ook Google dus het AMOLED-scherm bij de Zuid-Koreanen.

Conclusie? Het vervangen van het Samsung-scherm gaat een potentiële thuisknutselaar niet in de koude kleren zitten. Als het display kapot is moet waarschijnlijk het hele frame vervangen worden. Ook is de hoeveelheid lijm een groot probleem, al zorgt dat in combinatie met wat rubbertjes voor een solide waterresistentie. Kortom, een karig 4/10 repareerbaarheid.

Ondertussen doet Huawei het met de P20 Pro ongeveer net zo slecht. Dat terwijl Apple het relatief gemakkelijk heeft gemaakt bij de iPhone XS en XS Max. Hadden ze nou maar hetzelfde gedaan voor de onrepareerbare baksteen genaamd HomePod.

Foto @iFixitEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).