Google Pixel 3 (XL): van deze merken zijn de displays

Auteur: , Geen reacties
Google Pixel 3 (XL): van deze merken zijn de displays

Google zal je er zelf niet over horen, maar wie de toestellen openmaakt krijgt de werkelijke techniek te zien.

Mooi schermen hoor, die van de nieuwe Google Pixel 3 en van de Google Pixel 3 XL. Ze doen ongetwijfeld denken aan displays van andere Android-smartphones. Niet zo vreemd, want net als andere merken laat Google de techniek door derde partijen ontwikkelen. Dat was met de vorige Pixel-telefoons niet anders.

Uit een recente ontdekking van iFixit is bekend geworden dat de Google Pixel 3 XL een scherm heeft van Samsung Display. Dit haalde we al aan in ons teardown artikel. Nu is ook bekend geworden wat voor display de goedkopere Pixel 3 heeft. Hetzelfde iFixit concludeerde dat deze smartphone een OLED-scherm van LG Display heeft gekregen. Op dit moment wordt Samsung gezien als pioneer als het gaat om schermkwaliteit. Zo was onder meer Samsung Display verantwoordelijk voor het scherm van de nieuwe iPhone XS Max.

Google heeft wel een switch gemaakt. Het vlaggenschip van vorig jaar, de Pixel 2 XL, had een display van LG. De goedkopere Pixel 2 had juist weer een scherm van Samsung. De rollen zijn dus dit jaar omgedraaid. Het 5.5-inch scherm van de Pixel 3 heeft een resolutie van 2280×1080 pixels. De Pixel 3 XL heeft een 6.3-inch scherm met een resolutie van 1440 x 2960.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).