Google Pixel 4 (XL) vs Pixel 3(XL) – Zijn ze beter geworden?

Weinig verandering
De Pixel 3 was een behoorlijke teleurstelling, maar de Pixel 4 lijkt niet veel beter.

De Pixel smartphones van Google zijn in de Benelux niet zo belachelijk populair en dat heeft niet alleen te maken met het feit dat ze hier lastig te verkrijgen zijn. De toestellen hebben meestal een paar prima features en een aantal teleurstellende aspecten. Is dat dit jaar ook het geval en hoe maken ze het naast de voorgangers, de reguliere Pixel 3-serie?

Die vraag is nogal lastig te beantwoorden want aan de ene kant is de Pixel 4 vooruit gegaan op het gebied van de camera (van een magere enkele camera naar een dual-set-up) maar tegelijkertijd mist hij nog steeds een vingerafdrukscanner, flinke hoeveelheden RAM, een fatsoenlijke batterij (op de Pixel 4 XL na) en ga zo maar door. Oh, en ook het draadloos laden is minder geniepig geworden; voorheen gold 5W voor ‘gewone’ wireless charging of 10W met een officiële Pixel-oplader. Pixel 4 heeft die restrictie volgens gebruikers niet meer.

Wel is de Pixel 4-reeks uitgerust met een verbeterd (90Hz) display en een snellere Snapdragon 855 processor. Maar dat was het wel zo’n beetje met alle vooruitgangen. Kortom, hoewel er een jaar tussen zit zijn eigenlijk alleen de processor en de rear camera verbeterd. Dan heb je doorgaans daarentegen wel een geweldige camera, want Google scoort op dat gebied altijd ontzettend goed.

[table “253” not found /]

De Pixel is niet officieel in Nederland verkrijgbaar.

Update 22-10-2019 (08:40): Vandaag werd bekend dat de Pixel 4 – ongeacht het merk van het oplaadstation – 11 Watt draadloos laden ondersteunt. Het bericht is geüpdatet.

Nog geen reacties

  • Zeker niet mager, maar de Pocophone kost de helft van wat de Pixel kost. De overstap van 4 naar 6 is niet verkeerd, maar voor bijna duizend dollar is het allemaal wat teleurstellend

  • @simonmc: je moet wat verder kijken dan Nu.
   Met de Pixel klopt iedereen zichzelf op de borst mbt hun updates en alles maar wat heb je aan updates als straks de hardware te mager is ?
   Nu al hoor je het verschil dat die 2GB extra maakt op de Pixel4. Straks met een Android 12 kan dat ook zeer zeker het verschil maken en dan zit je dus aan de verkeerde kant.
   Al vaker gezien dit.

   Met een pocophone boeit dat nu niet meer want dat ding is in tech termen nu al bejaard en kost een fractie en gaat sowieso geen Android 12 krijgen.

   Met de Pixel 4 is het een ander verhaal. Die moet je nog kopen, kost gewoon 1000 euro voor een fatsoenlijke versie en daar willen de Google geeks minstens 2 jaar mee doen.

   Kortom het geheugen is een essentieel onderdeel en 6GB NU is een domme keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *