Google Pixel Slate reviews: Prachtig en overpriced

Jammer!
Prachtig maar behoorlijk duur voor wat hij te leveren heeft.

Google’s nieuwste poging om de niche-markt van laptop-tablet-hybrides over te nemen is hard bezig. De tablet-markt is immers langzaam aan het doodbloeden, dus wellicht dat dit de perfecte oplossing is. Is dat voor Google gelukt? Nou, niet helemaal.

Engadget – 69/100
Op het eerste gezicht is de Google Pixel Slate een regelrecht pareltje. Jazeker, de nieuwe iPads zijn heel erg elegant, maar lang niet zo elegant als dit stukje technologie. “Het heeft een prachtig display, krachtige hardware, elegant design en een bijkomend ecosysteem (Chrome OS, red.) dat al die mogelijkheden complimenteert.”

Maar, zo stelt het medium, de Pixel Slate is een moeilijk apparaat om aan te raden vanwege de prijs. De goedkoopste kost zo’n $599 dollar, maar voor een beetje rekenkracht is de uitvoering van meer dan duizend dollar wel relevant. Dat zou niet erg zijn, als de tablet-ervaring niet wat minder zou zijn. Zo prijst de reviewer de laptop-configuratie vanwege de crisp performance en het solide scherm. “Helaas houdt de combinatie van een hoge prijs en veel software bugs het apparaat in de hoek van niche-gadgets.”

AndroidAuthority – n.v.t.
Android Authority deelt deze verdeeldheid. Aan de ene kant heb je de lovende reactie op het prachtige design, de performance, het kleurrijke scherm, de solide vingerafdrukscanner en het handige toetsenbord. Aan de andere kant is het simpel: hij is veel te duur.

Het medium maakt een pijnlijke vergelijking: “Ongeacht het model, de Pixel Slate voelt overpriced. Om dat in perspectief te plaatsen, het basismodel van de Pixel Slate kost hetzelfde als Samsung’s Chromebook Plus LTE. Die heeft dezelfde specificaties, maar je krijgt veel meer voor je geld. Je krijgt een ingebouwd toetsenbord, uitbreidbaar geheugen, een 360 graden roterend display en een bijgeleverde stylus.”

Uiteindelijk concludeert het medium dat je heel veel waarde moet hechten aan de draagbaarheid, een afneembaar toetsenbord, het prachtige design en dat echte tablet-gevoel. Anders is de Pixel Slate de premium prijs gewoon niet waard.

DigitalTrends – 7/10
Je zou het niet direct zeggen, maar DigitalTrends vindt het design van de Pixel Slate best tegenvallen. Ze noemen het een minder premium-uitstraling dan bijvoorbeeld de Surface Pro of de iPad Pro. Afgezien van het design is de ervaring volgens het medium meer dan goed.

“Google scoort een homerun met het gevoel in de hand. De Slate is stevig en ligt goed in de hand. De ronde randen maken hem gemakkelijk op te pakken en de grote bezels (hoewel lelijk) leveren een goede grip op. Google stelt zelf dat ze de zwaardere componenten in het midden hebben geplaatst, waardoor het apparaat gebalanceerd aanvoelt. Dankzij dat, voelt de Slate lichten aan dan hij is.”

Dus, kopen dan? Nee, zo zegt de reviewer stellig. “De gemiddelde persoon kan beter een iPad en laptop apart kopen. Op dit moment is het alleen de juiste keuze om hem te kopen als je diep in het Chrome OS ecosysteem zit of wil zitten en op zoek bent naar een alles-in-één apparaat.”

Lees ook: Google Pixel Slate vs Microsoft Surface Pro – Welke is beter?

Foto @Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *