Google Play automaat in Japan leent je zelfs een toestel uit

Google Play automaat
Een verkoopautomaat om een digitaal product af te leveren? Zoiets kan natuurlijk alleen maar in Japan. Helemaal als je daarbij ook nog eens een Nexus 4 kan lenen! Dat is nog eens wat beter dan een patatje met uit de muur trekken.

Want je wilt als Windows Phone of iOS-gebruiker ook toch wel eens een spelletje uit een automaat trekken. Daarom kan je bij deze machine in Tokyo niet alleen gratis en betaalde spelltjes downloaden, maar als je wilt kan je ook een Nexus 4 lenen (die moet je uiteraard wel teruggeven) om ze mee te spelen.

Engadget meldt dat Google Japan 3 van deze apparaten in gebruik genomen heeft. Om de spelletjes te ontvangen heb je eigenlijk alleen maar een Android 4.0 toestel met NFC nodig. Na het kiezen van een game zal deze naar beneden ‘vallen’ en in het bakje van je telefoon terecht komen.

Voor voorlopig gaat het om een proef met de drie machines in Shibuya, Tokyo. Persoonlijk denken wij dat het idee van een onbemande kast die je desgewenst een telefoon uitleent toch niet echt goed zal werken hier in het westen. De komende paar dagen zullen de kasten overigens bemand worden door personeel van Google, om elke mogelijke vraag te beantwoorden en te kijken hoe snel of de leentoestellen terug komen.

[lg_folder folder=”Google/Tokyo_Vending_Machine/Tokyo_Vending_Machine/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *