Google Play for Education: Google Play voor op school

Whassup!
Google heeft voor het eerst “Play for Education” laten zien, daarmee wil men onderwijs met Android-tablets makkelijker maken.

Met de nieuwe op maat gemaakte appstore kunnen leraren de apps centraal installeren op alle tablets in één klas. Ook kunnen betaalde apps in één keer worden aangeschaft voor alle apparaten. Daarnaast is het mogelijk om onderwijsmaterialen zoals boeken en video’s in bluk aan te schaffen, dat gaat via een accountsaldo, dus zonder creditcard. Met deze nieuwe dienst wil Google zich blijkbaar dieper nestelen in de markt van onderwijsinstellingen, waarschijnlijk een lucratieve markt.

Apps in de speciale Play-store zijn gerangschikt op schoolklas en vak. Je kan bijvoorbeeld wiskunde-apps voor groep 5 bekijken. Google Play for Education is onderverdeeld in categorieën, maar er kunnen ook applicaties en hulpmiddelen gezocht worden op leerjaar. Alle apps zijn goedgekeurd door leraren.

Google Play for Education komt in de herfst van 2013 beschikbaar, maar vanaf de zomer kunnen ontwikkelaars al apps indienen. Het is echter nog onduidelijk of Google Play for Education ook naar Nederland of België komt, al zijn er in Nederland reeds instellingen die Google Apps gebruiken voor onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *