Google Play Games: Game Center voor Android?

Auteur: , 1 Reactie
Google Play Games

Uit gelekte afbeeldingen blijkt dat Google haar besturingssysteem gaat voorzien van een gamingdienst. Android gaat iOS weer achterna?

De website van Android Police heeft grip weten te krijgen op een onuitgebrachte versie van Google Play Services, hierin vonden ze een gamedienst voor Android: Google Play Games. Een dienst met opzienbarend veel mogelijkheden.

Enkele voorbeelden: het zou mogelijk zijn je voortgang op te slaan in een cloud en zo te synchroniseren met al je Android-toestellen; je zou in-game met je medespelers kunnen chatten en de game-dienst zoekt automatisch online tegenstanders via andere Android-smartphones. Tevens zal er volgens Android Police een leaderbord beschikbaar zijn om alle achievements en scores met vrienden te vergelijken.

Screenshot Google Play Games

Eén nadeel: Google zal de game-dienst hoogstwaarschijnlijk wel koppelen aan Google+. Waarom ook niet? Zo zullen notificaties naar andere spelers alleen via hun sociale netwerk verzonden kunnen worden en zal ook je game-identiteit verbonden worden aan je G+-account. Zo krijg je uiteraard snel veel gebruikers.

Ongetwijfeld krijgen we op 15 mei meer te weten en te zien over deze game-functie, dan vindt namelijk het Google I/O-evenement plaats.

UPDATE: het is officieel, HIER MEER INFO!1 reactie

Tsjah, volgens mij bestaat het gros van de android-apps ook uit games, dus eigenlijk wel een logische vervolgstap toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).