Google Play Music verdwijnt uit Android 10

Auteur: , 1 Reactie
google-play-music-youtube-music

Google zet stap in concurrentie met muziekstreamers.

Google Play Music, dat al eerder fuseerde met een Youtube-dienst, was altijd de standaard App die geïnstalleerd werd met Android om muziek mee af te spelen. Daar hebben veel gebruikers weinig van gemerkt. Zij installeerden namelijk zo snel mogelijk de YouTube-app of Spotify om van hun favoriete playlist te genieten. Dit heeft Google door, dus dochter Youtube wordt verder naar voren geschoven.

Vanaf nu wordt Google Play Music niet meer standaard geïnstalleerd. In plaats daarvan wordt de YouTube Music app de muziek-app die standaard geïnstalleerd wordt. Je ziet hem op jouw Android-toestel zodra je de upgrade naar Android 10 hebt uitgevoerd.

Ook nieuwe toestellen die nu uitgebracht worden met Android 9 (Pie) of Android 10 krijgen standaard alleen de YouTube Music App automatisch geïnstalleerd. Voor de echte fans van Google Play Music is er goed nieuws, de App blijft gewoon beschikbaar in de Play store. Je kunt hem dus alsnog downloaden en installeren en daarna inloggen met jouw gebruikelijke account-gegevens.

De update is niet alleen een poging om een vuist te ballen richting andere streamingdiensten van muziek, maar past ook in de algemene update van de Play store, die vorige maand is doorgevoerd. Wat denk jij? Kies jij liever voor YouTube Music of heb je een andere favoriet?1 reactie

Ik ben nog van de offline mp3 files lol.
Je liedjes zijn altijd 24/7 beschikbaar,
Volledige keuze over de geluidskwaliteit (of mindere kwaliteit, vaak hoor je het verschil toch amper maar dat scheelt wat geheugen, vooral bij volledige albums),
Gemakkelijk over te zetten naar andere apparaten,
kost tegenwoordig toch maar een fractie van je ruimte vooral als je een MicroSD kaartje gebruikt.
Geen abbonementskosten
Geen dataverbruik,
Je muziek in de toekomt gewoon meenemen, (Zou kunnen dat spotify failliet gaat etc, Of de prijzen gaan omhoog, aanbod veranderd etc.)
Nooit een probleem met de service.
Geen reclames.
Je eigen muziekplayer uit kiezen.
Oneindig meer vrijheid!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).