Google Play Store groeit Apple’s App Store voorbij

Auteur: , 3 Reacties
Google Play Store heeft goed jaar achter de rug

Android-developers hebben een druk jaar achter de rug. Het aantal apps in de Google Play Store is namelijk met meer dan 50 procent toegenomen.

Het is dan ook de eerste keer dat de Google Play Store over meer applicaties beschikt dan Apple’s App Store. Nieuwe cijfers van appFigures tonen aan dat alle app-winkels een enorme groei hebben doorgemaakt. Toch groeide de store van Google net ietsje harder dan de rest.

Er zijn een aantal factoren die de reden achter deze spectaculaire groei verklaren. Zo heeft Android, globaal gezien, nog steeds het grootste marktaandeel en laat het iOS daarmee achter zich. Het lijkt dan ook logisch dat developers eerder aangetrokken worden tot Google’s platform. Daarnaast maakt het bedrijf het voor developers een stuk makkelijker om nieuwe apps te creëren. Dit is anders dan bij Apple, waar developers vaak een enorm proces moeten doorlopen om hun applicatie goedgekeurd te krijgen.

Volgens AppAnnie zijn het toch nog de iOS-developers die meer geld verdienen met het ontwikkelen van applicaties. Ook al werden er 60 procent meer Android-apps gedownload, iOS-developers verdienden alsnog 60 procent meer dan Android-developers.3 reacties

en in zowat alle stores heb je maar een 100 tal ECHT goede apps zitten…men zou eens wat meer moeten filterne op rommel en 0.1% afwijkende apps van andere apps.
Ik heb zowel android als iOS, maar heb wel de indruk dat er meer troep tussen zit op android dan iOS. En niet te vergeten: doms ook malware, wat je bij iOS niet hebt doordat ze daar strenger keuren.
Gasten, ga eens voor een Microsoft Lumia. Duidelijk, strak, overzichtelijk en alle appies die je wilt hebben. Succes!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).