Google Play Store groeit Apple’s App Store voorbij

Google Play Store heeft goed jaar achter de rugAndroid-developers hebben een druk jaar achter de rug. Het aantal apps in de Google Play Store is namelijk met meer dan 50 procent toegenomen.

Het is dan ook de eerste keer dat de Google Play Store over meer applicaties beschikt dan Apple’s App Store. Nieuwe cijfers van appFigures tonen aan dat alle app-winkels een enorme groei hebben doorgemaakt. Toch groeide de store van Google net ietsje harder dan de rest.

Er zijn een aantal factoren die de reden achter deze spectaculaire groei verklaren. Zo heeft Android, globaal gezien, nog steeds het grootste marktaandeel en laat het iOS daarmee achter zich. Het lijkt dan ook logisch dat developers eerder aangetrokken worden tot Google’s platform. Daarnaast maakt het bedrijf het voor developers een stuk makkelijker om nieuwe apps te creëren. Dit is anders dan bij Apple, waar developers vaak een enorm proces moeten doorlopen om hun applicatie goedgekeurd te krijgen.

Volgens AppAnnie zijn het toch nog de iOS-developers die meer geld verdienen met het ontwikkelen van applicaties. Ook al werden er 60 procent meer Android-apps gedownload, iOS-developers verdienden alsnog 60 procent meer dan Android-developers.

Nog geen reacties

  1. Ik heb zowel android als iOS, maar heb wel de indruk dat er meer troep tussen zit op android dan iOS. En niet te vergeten: doms ook malware, wat je bij iOS niet hebt doordat ze daar strenger keuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *