Google presenteert Glass op SXSW [video]

Google presenteert Glass op SXSW
Het Google Glass-project begint steeds meer vorm te krijgen.

Nadat vorige week 8.000 Explorers via social media werden geselecteerd om met de toekomstbril te mogen experimenteren – nadat ze 1.500 dollar hebben betaald voor een pre-productiemodel – zijn ontwikkelaars de komende maanden aan de beurt. Er moeten namelijk nog veel Glass-specifieke apps worden gemaakt. Bovendien wijkt het API logischerwijs af van normale apparaten, daarom wil Google ontwikkelaars mee laten denken over de mogelijkheden.

‘Oké bril, open Apparata.nl’

Op het recent gehouden SXSW-festival in Austin, Texas hield Google een presentatie getiteld Building New Experiences With Glass. Google’s senior developer Timothy Jordan leidde een presentatie over de mogelijkheden van de bril, wat er voor ontwikkelaars allemaal bij komt kijken omtrent Google Mirror API, en demonstreerde alvast vier apps op de augmented reality-bril. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is om een bril op je hoofd te dragen waar je tegen kunt praten.

De video duurt 50 minuten, maar daarna weet je alles over Google’s verwachtingen van deze nieuwe hardware, die technologie dichter bij mensen brengt.

[gv data=”JpWmGX55a40″][/gv]

[lg_folder folder=”Google/Glass/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *