Google probeert Apple te evenaren met deze game-service

Awesome
Waar hebben we dit eerder gezien?

Een kleine week geleden kwam Apple met de game abonnementen-service Apple Arcade. In dit artikel omschrijf ik het concept als briljant en Google heeft het stuk ongetwijfeld gelezen (of de zoekgigant wil ook een portie van de taart, maar dat is veel onwaarschijnlijker) want ze introduceren nu zelf een vergelijkbare service.

Google brengt binnenkort de (eerder al uitgelekte) Google Play Pass uit waarmee gebruikers voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunnen gamen. In eerste instantie zullen er maar liefst 350 Android games via het abonnement beschikbaar zijn (meer dan 3 keer zoveel als Apple aanbiedt).

De overeenkomsten tussen de Play Pass en Arcade stoppen daar overigens niet. Google biedt ook gewoon advertentieloze games aan die je onbeperkt kunt spelen, gedeeld met de gehele familie. Althans, waar Apple 6 personen met games voorziet, kun je de Google Play Pass met maar 5 familieleden delen.

Ook de prijzen zijn behoorlijk identiek. Google en Apple vragen $4.99 per maand voor de dienst. Apple geeft daarbij een abonnement gratis weg bij veel producten, terwijl je bij Google als welkomstcadeau $3 per maand korting krijgt voor het eerste jaar.

Google mist daarentegen wel één aspect dat in het in de lead gelinkte artikel als voordeel van Apple Arcade aangedragen wordt; exclusiviteit. Nu is dat in beginsel Apple’s lijfspreuk, maar het is tevens een garantie die je krijgt met Arcade. De games die gefeatured worden zijn exclusief op het platform verkrijgbaar en dat is bij Google niet het geval.

‘Bestaande’ apps als Terraria, Monument Valley, Risk en Star Wars: Knights of the Old Republic zullen bijvoorbeeld ook op de dienst beschikbaar zijn, aangegeven in de Play Store met een speciaal Play Pass-symbooltje. Het voordeel is dus vooral dat je apps niet individueel hoeft te kopen en van irritante reclame af bent.

[gv data=”kNl21sqNCFs”][/gv]

Het is niet voor het eerst dat Google zich mengt in de game-industrie. Naast de mobiele game-markt kwam Google recentelijk met de Google Stadia-dienst die wel eens de volledige console-industrie omver kunnen gooien.

In eerste instantie zal de Google Play Pass uitgerold worden in de Verenigde Staten. Waar en wanneer de dienst in andere landen uit zal komen maakt Google nog niet bekend.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *